Caută o maşinăAutentificare


Termeni si conditii

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.bepagroup.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Informatiile furnizate catre BEPA sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. BEPA nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata.

In unele cazuri, pentru lansarea unei comenzi ferme, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.

Produsele comercializate prin intermediul www.BEPAgroup.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

Produsele comercializate de BEPA, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de BEPA se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Produsele comercializate de BEPA se livreaza numai in urma unei comenzi telefonice sau online, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila. Produsele comandate vor fi livrate la pretul afisat la data comenzii inregistrate, in limita stocurilor disponibile la data comenzii inregistrate.

Piesele de folosinta indelungata sunt:

ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.

Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • piesa nu a fost cumparata de la BEPA;
 • piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producatorul autovehiculului;
 • piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
 • piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 • piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
 • piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;
 • autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);
 • autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
 • piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
 • piesele prezinta o uzura normala.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

 • copie dupa factura de achizitie de la BEPA , bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;
 • dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente;
 • nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;
 • copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
 • piesa trebuie sa fie in ambalajul original
Nu etichetati ambalajul original! Va rugam ambalati separat!

Etichetati coletul cu destinatar astfel:

BEPA AUTO MOTO Calea Vacaresti nr. 207, bl. 85B, parter, Bucuresti, Sector 4, Cod Postal 040053

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 7 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului intr-un termen maxim de 30 zile calendaristice calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

Nu se acorda termenul de 18 de luni la urmatoarele categorii de piese:

filtre (de ulei, aer, combustibil, polen), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.

Alte conditii:

 • Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zi de la livrare.
 • Nu se admit la retur piesele cu ambalaj deteriorat si lipsite de accesoriile originale si piesele care au fost deja montate.
 • Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare, in termen de 24 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.
 • Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.
 • Nu se accepta la retur marfa vanduta cu titlu promotional, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.
 • Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre BEPA - plata va fi efectuata de catre client; de la BEPA catre client - plata va fi suportata de catre BEPA.
 • Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.
 • Garantia acopera cel mult valuarea integrala a produsului reclamat.
 • Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.

Unele piese de schimb sunt cu valoare de garantie. In momentul livrarii piesei se factureaza piesa noua impreuna cu valoare de garantie.

Conditii de returnare

Piesa inlocuita sa fie curata, fara urme de ulei, sa prezinte doar urme de uzura functionala, fara urme de lovituri, sa nu lipseasca subansamble din ea si sa fie ambalata in ambalajul original in care s-a livrat piesa noua, cu codul furnizorului pe cutie. Piesa inlocuita sa fie trimisa inapoi in termen max. 4 zile lucratoare iar dupa verificarea integritatii piesei, va fi stornata valoarea de garantie.Daca una din conditiile de returnare de mai sus nu este indeplinita valoarea de garantie ramane facturata si nu se va storna.

ATENTIE! exista posibilitatea ca piesa sa fie reconditionata de fabricant, oferindu-se aceeasi garantie si calitate.

Piesele care se pot incadra in categoria de mai sus: casete de directie, pompe servodirectie, electromotoare, alternatoare, etriere, planetare, alte piese.